Engels Darktrace lijft it-beveiliger Cybersprint in

Het Haagse cybersecuritybedrijf Cybersprint komt in handen van zijn Engelse branchegenoot Darktrace. Beide ondernemingen zetten vol in op kunstmatige intelligentie (ai) om kwetsbaarheden op te sporen. Afgelopen jaar werden de Hagenaars nog genomineerd voor een Computable Award.

Cybersprint biedt een cloudgebaseerd platform voor het geautomatiseerd achterhalen van it-beveiligingsrisico's, ook wel attack surface management genoemd. Het platform gebruikt dezelfde technieken die cybercriminelen inzetten om kwetsbare plekken te identificeren. Artificiële intelligentie, machine learning en visualisaties maken de zwaktes inzichtelijk.

Hackwedstrijd

Cybersprint is samen met gemeente Den Haag initiatiefnemer van de jaarlijkse hackwedstrijd Hack The Hague. Het bedrijf haalde de afgelopen jaren in diverse etappes kapitaal op bij investeerders, waaronder KPN Ventures en Vortex Capital Partners. Het geld gebruikte de onderneming voor verdere groei, buitenlandse expansie en ontwikkeling van nieuwe producten.

Darktrace is gevestigd in het Engelse Cambridge. Door de overname van Cybersprint breidt Darktrace zijn productportfolio voor het opsporen en verhelpen van beveiligingslekken uit met nieuwe kwetsbaarheidsinformatie. Ook hopen de Engelsen ermee hun producten proactiever te maken op basis van ai. De onderneming krijgt er bovendien met de Haagse vestiging een tweede locatie voor onderzoek en ontwikkeling (r&d) bij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-25T15:31:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.