Groeigeld voor netwerkbeveiliger Brama Systems

Dit artikel delen:
Euro

Brama Systems, opgezet door drie ervaren experts op het gebied van netwerken en it-beveiliging, heeft zich verzekerd van een investering van TIIN Capital's Dutch Security TechFund.

De snelgroeiende onderneming uit Utrecht heeft een technologie ontwikkeld die organisaties in staat stelt alle apparaten die toegang tot bedrijfsnetwerken zoeken, te controleren en de netwerken (bedraad en wifi) maximaal te beveiligen. Brama claimt dat zijn technologie voor zogeheten network admission control en network access protection gebruiksvriendelijk en betaalbaar is.

Volgens Michael Lucassen, managing partner Tiin Capital, maakt deze oplossing belangrijke cybersecuritytechnologie, die tot voor kort enkel binnen handbereik lag voor grote ondernemingen, nu ook bereikbaar is voor het MKB.

Hans Keukenschrijver, ceo van Brama Systems, merkt op dat cybercriminaliteit, hacks en datalekken de laatste jaren sterk is toegenomen. 'Daarnaast neemt het aantal gebruikers, aantal apparaten en de hoeveelheid (gast)toegang op het gemiddeld bedrijfsnetwerk eveneens fors toe. Dit stelt ondernemers en bestuurders voor een dilemma: het bedrijfsnetwerk goed willen beveiligen, zonder de bedrijfsvoering, toegang en klantgerichtheid in de weg te staan."

Het productportfolio is ontworpen rondom een geavanceerde public key infrastructure. Adriaan Hosmann, cto van Brama Systems: 'Hiermee zijn wij in staat om snel, eenvoudig en betrouwbaar certificaten toe te wijzen aan gebruikers en apparaten. Middels deze certificaten wordt de toegang tot it-netwerken gecontroleerd. Pogingen tot ongeautoriseerde toegang worden geblokkeerd, geheel volgens het zero-trust-principe.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-05T10:26:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.