Biometrisch beschermde betalingen boomen

Dit artikel delen:

Het aantal mobiele betalingen dat beschermd wordt door biometrische authenticatie stijgt zienderogen. De totale waarde van dat soort betalingen zal dit jaar op zowat 332 miljard dollar aftikken. Dat verwacht Juniper Research.

Die 332 miljard dollar is een mooi bedrag, maar een peulenschil met wat de mobiele betalingen met biometrische bescherming in 2027 zullen bedragen. Over vijf jaar schat Juniper Research het totaalbedrag op zo’n 1.200 miljard dollar, ofwel bijna viermaal zoveel als vandaag. Het aantal betalingen zou dan bijna veertig miljard bedragen. 

Een van de hefbomen van de hausse is de Strong Customer Authentication-maatregel. Deze maakt deel uit van de Europese PSD 2-wetten rond elektronisch betaalverkeer en eist sterke beveiliging rond betalingen, zoals biometrische authenticatie. Dat grote oem’s als Apple (met Apple Pay) zich er mee bezighouden, duwt de markt ook vooruit. 

De veelvuldigste methoden om de betalingen te beschermen, zijn gezichtsherkenning en het ingeven van vingerafdrukken. Door de snelle opkomst van gezichtsherkenning loopt deze technologie ook in het vizier van hackers, merkt Juniper Research op. Dat leidt tot een kat-en-muis-spel met de technologiebedrijven om een en ander veilig te houden. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-30T11:22:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.