Watchguard krijgt Vector als nieuwe eigenaar

Dit artikel delen:

De Britse investeerder Vector Capital verwerft een meerderheidsbelang in securitybedrijf Watchguard Technologies. Het geld dat met de transactie is gemoeid, wordt gestoken in uitbreiding van het portfolio, zoals de stap naar de cloud en secure access service edge (sase) en in de dienstverlening aan managed service providers.

Het Amerikaanse Watchguard staat bekend als netwerkbeveiliger, maar heeft de ambitie een compleet cybersecurityplatform te gaan leveren. Hiervoor zijn investeringen nodig op het gebied van cloudtransformatie, sase, extended detection & response (xdr) en managed detection & response (mdr).

Msp's

Met het nieuwe kapitaal van Vector kan het bedrijf ook investeren in automatisering en vereenvoudiging van beveiligingsdiensten voor managed service providers (msp's). Op dit moment gebruiken ruim zeventienduizend msp's het platform van Watchguard om de omgevingen, gebruikers en netwerken van ruim 250.000 bedrijven te beschermen.

Vector neemt de belangen in Watchguard over van andere co-investeerders. Watchguard werd opgericht in 1996 in Seattle. Het Europese hoofdkantoor staat in Den Haag. Vanuit daar worden ook de activiteiten in de Benelux gecoördineerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-08T12:12:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.