Meer zorgen om cyberdreiging dan om geopolitiek

Publieksonderzoek NCTV legt grote angst voor stillegging vitale processen bloot

Dit artikel delen:

Nederlanders maken zich de meeste zorgen over cyberdreigingen, gevolgd door geopolitieke dreigingen en de uitval van vitale processen. Bijna de helft maakt zich zorgen over cyberdreigingen, blijkt uit de nieuwste Risico- en Crisisbarometer (RCB) van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

De NCTV peilt in de RCB elk halfjaar de beleving van het publiek van risico’s en dreigingen voor de nationale veiligheid. Het recentste rapport gaat over afgelopen voorjaar.

De top 5 van gebeurtenissen waarover mensen zich zorgen maken, zag er de afgelopen jaren anders uit. In de twee onderzoeken uit 2021 kwamen spanningen tussen bevolkingsgroepen en infectieziekten als meest genoemde zorgen naar voren.

Nederlanders achten de kans op cyberdreigingen het meest waarschijnlijk, gevolgd door georganiseerde criminaliteit en extreem weer. De ernst voor de Nederlandse samenleving wordt vooral hoog ingeschat bij het stoppen van vitale processen, een stralingsongeval en geopolitieke dreigingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-21T09:41:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.