Backup-systemen en iTunes populair bij hackers

Dit artikel delen:

Hackers verleggen hun aandacht van besturingssystemen naar populaire applicaties als iTunes, RealPlayer, Internet Explorer en Firefox. Ook de backup-software van CA en Symantec/Veritas ligt onder vuur.

Dat zegt het Amerikaanse SANS Institute in Bethesda, Maryland in The Wall Street Journal. In het tweede kwartaal van dit jaar zijn 422 nieuwe kwetsbaarheden in internet beveiliging aan het licht gekomen, bijna elf procent meer dan het eerste kwartaal en bijna twintig procent meer dan een jaar geleden.

De groeiende aandacht voor beveiliging bij het zakelijke en het privé-gebruik van computers haalt dus weinig uit. Integendeel: “het wordt niet beter, maar slechter”, aldus Alan Paller, onderzoeksdirecteur van SANS. Ondernemingen en consumenten zijn nog steeds te laks in het installeren van patches.

Verontrustend nieuws is er voor beheerders van zakelijke netwerken die backup-systemen van Computer Associates en Veritas Software (onderdeel van Symantec) gebruiken. SANS maakt melding van het feit dat overheidsinstantie US-Cert van het ministerie van Homeland Security exploits heeft ontdekt van kwetsbaarheden in het backup-systeem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-25T09:04:00.000Z


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.