Energiemeter Ista start langzaam op na cyberaanval

Dit artikel delen:

Na getroffen te zijn door een cyberaanval, start Ista langzaam zijn systemen op, onder meer in Nederland en België. Gezien het internationale karakter van bepaalde applicaties van dit Duitse energiemetingsbedrijf kan dit toch nog wel enige tijd in beslag nemen.

Ista is specialist in het meten en afrekenen van het energieverbruik in gebouwen met een gezamenlijke energie-installatie. Het bedrijf heeft 5800 medewerkers en is actief in 22 landen. De producten en diensten zijn digitaal. Zo beheert de onderneming zestig miljoen apparaten en leest de gegevens op afstand af.

Eind juli zijn de systemen van Ista getroffen door een externe cyberaanval. Om schade te voorkomen, zijn alle mogelijk getroffen it-systemen direct offline gehaald. Een expertgroep van interne en externe specialisten onderzoekt wat er is gebeurd en hoe dat in de toekomst is te voorkomen. Ista grijpt de gelegenheid aan om zijn security te verbeteren.

Het is niet bekend hoe groot de schade is. Ista heeft de aanval meteen gemeld aan de diverse autoriteiten persoonsgegevens in de landen van de getroffen vestigingen en aangifte gedaan bij de politie. In verband met de lopende onderzoeken, kan Ista verder niet veel kwijt over het voorval.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-05T11:43:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.