Smartphone vervangt pieper bij ontruimingsalarm

Dit artikel delen:
alarm

Steeds meer zorginstellingen kiezen voor een smartphone als apparaat voor alarmering bij gebouw-ontruimingen. Apparaten zoals pagers en steunzenders zijn dan niet meer nodig. Bovendien hoeven bhv’ers en personeel niet met meerdere apparaten rond te lopen Ze ontvangen de melding op hun smartphone. Dat beweert MultiBel.

Steeds meer zorgorganisaties stappen af van pagers of steunzenders en kiezen voor een cloudgebaseerde oplossing’, aldus Maurits Knopjes, directeur van Multibel dat die systemen levert. ‘De smartphone is een belangrijke tool geworden in de dagelijkse bedrijfsvoering in de zorgsector. Medewerkers willen steeds minder met verschillende hardware rondlopen. Zeker nu de smartphone meer mogelijkheden biedt, ook op het gebied van een veilige werkomgeving.’

Het systeem dat smartphones inzet voor ontruimingsalarmering voldoet aan de certificering voor cloudgebaseerde ontruimingsinstallaties NEN-2575-4. Zo’n certificering is verplicht wanneer in een pand personen aanwezig zijn die niet zelfredzaam zijn. 

Groter bereik

Het bereik van een alarmering wordt door de inzet van smartphones vergroot. Het systeem doet namelijk automatisch een nieuwe oproep wanneer er te weinig gereageerd wordt op een melding, stelt de leverancier.

MultiBel wordt veel gebruikt voor de alarmering van bedrijfshulpverleners, de beveiliging van mensen die in hun eentje op pad zijn in een risicovolle omgeving en het oproepen van storingsmonteurs. Daarnaast maakt bijna de helft van alle ziekenhuizen in Nederland gebruik van MultiBel voor het opstarten van het Integraal Crisisplan & Ziekenhuis Rampen Opvang Plan.

De Waalborg

Eén van de zorgorganisaties die overgestapt is van semafoons naar smartphones is de Nijmeegse zorgorganisatie De Waalborg. Zij gingen van zeven pagers naar 34 smartphones. Volgens Leon Eijkhout die de bedrijfsmiddelen van De Waalborg beheert, is dat een enorme upgrade als het om brandveiligheid gaat. ‘Pagers werden bovendien vaak niet gebruikt en waren vaak kwijt of kapot.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"Dat beweert MultiBel"

Ik ben gehinderd door kennis van een partner die met andere verhalen thuis komt, management en werkvloer zijn al jaren geen goede vrienden meer in zorginstellingen. Eén zwaluw maakt dan ook nog geen zomer want als die smartphones het eigendom zijn van de werknemer dan zal het nog een leuk gevecht worden als het straks misgaat. Sowieso is er al een uitdaging in BHV-ers door de personele mutaties als gevolg van bezuinigingen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-18T17:01:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.