Telindus levert en beheert firewall bij Surf

Dit artikel delen:

Surf, de ict-coöperatie van het hoger onderwijs, kiest dienstverlener Telindus voor het leveren en beheren van firewallapparatuur. Deze wordt gebruikt voor de dienst SurfFirewall, een managed omgeving die eenvoudig kan op- en afschalen qua functionaliteit en volume. Dat is bijvoorbeeld handig in rustige vakantieperiodes. De aanbesteding heeft een maximale waarde van anderhalf miljoen euro over een periode van vier jaar.

Surf selecteerde Telindus vanwege de mogelijkheden die dit bedrijf heeft om het beheer van securityoplossingen te automatiseren. Hiermee zouden de beheerlast, foutkans en complexiteit aan de kant van de instellingen afnemen. Telindus gaat Surf voorzien van securityoplossingen, zoals intrusion prevention en data loss prevention.

Ambities

Onderwijs- en onderzoeksinstellingen willen hun ict-beveiliging laten meegroeien met de digitale ambities. Ze willen hun studenten en medewerkers faciliteren in veilig en efficiënt werken, maar zoeken ook manieren om de ict-omgeving goed te kunnen controleren. Surf vindt dat een goede firewall daarbij onmisbaar is. Hoewel de instellingen veel zelf kunnen configureren in de firewall, neemt de ict-coöperatie het beheer in handen. Dit besteedt Surf nu dus uit aan Telindus.

Harold Teunissen, manager netwerk en campus bij Surf, is te spreken over de manier waarop Telindus tijdrovende beheertaken weet te automatiseren. Hierdoor neemt de complexiteit voor ict-afdelingen af. 'Daar komt bij dat de oplossingen van Telindus naadloos zij  te integreren met de bestaande ict-omgeving van instellingen.' Volgens hem is het voor hen ook interessant om exact te betalen naar gebruik.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-07T11:36:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.