Topsectoren intensiveren overleg over cybersecurity

Dit artikel delen:
Palo Alto Networks kondigt grootse lancering aan

Alle tien topsectoren in Nederland bundelen hun innovatiekracht op gebied van cybersecurity. Over verschillende sectoren heen, bijvoorbeeld logistiek en energie, worden efficiënte ketens van samenwerking georganiseerd.

Voor deze sectoren, waar Nederland wereldwijd in uitblinkt, is een nieuw programma opgezet onder de naam CS4NL (spreek uit sie es for en el). Het gaat om een voortzetting van het Breed Gedragen Programma Cybersecurity. CS4NL gaat werken met een geschat budget van circa dertig miljoen euro over vijf jaar.

Het programma pakt vraagstukken rond cyberveiligheid op die voortkomen uit grote maatschappelijke transities. Doel is niet alleen de weerbaarheid van Nederlandse organisaties te versterken, maar ook de concurrentiepositie van betrokken bedrijven te verbeteren.

CS4NL richt zich op het bevorderen van kennis over cybersecurity en innovatie. Daartoe worden vraag en aanbod op bepaalde vraagstukken gebundeld. Een andere taak is het organiseren van een ecosysteem langs de hele valorisatieketen. Ook zullen nieuwe financiële middelen uit bestaande innovatie-instrumenten worden vrijgemaakt.

Het programma richt zich op zeven thema’s waaronder energietransitie, vernieuwingen in mobiliteit en het veilig verplaatsen van medische zorg naar huis. Daarbij gaat het om security by design, veilig datagedreven werken, veilige connectiviteit, ot/it-security, cyberrisicomanagement, systeem- en ketenveiligheid en cyberawareness, kennis en vaardigheden.

Op de zeven thema’s worden calls voor wetenschappelijk onderzoek uitgezet. Ook zijn er al twaalf use-cases uitgewerkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-19T10:43:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.