Grootste spammer van Rusland vermoord

Vardan Kushnir was berucht om het feit dat hij spam verstuurde naar zo'n beetje alle Russen met een e-mailadres. Zondag werd Vardans lichaam gevonden in zijn appartement in Moskou. De doodsoorzaak was meerdere harde slagen op zijn hoofd.

Vardan (35) had de leiding over meerdere taalcentra, zoals The Center for American English, The New York English Centre en The Centre for Spoken English. Alle centra stonden bekend om hun agressieve internetadvertentiemethoden. Vardan verstuurde miljoenen e-mailadvertenties voor zijn taalcentra per maand.

Al eerder hebben kwade Russische internetgebruikers het American English Centre belaagd door het telefoonnummer van het taalcentrum op het internet te publiceren in een poging het nummer lam te laten bellen. Een andere tegenactie werd gedaan door honderden Russen die de spamberichten terugstuurden naar de The American English Center. Geen van deze tegenacties maakte indruk op Vardan. Hij vond nog steeds dat hij in zijn recht stond met het versturen van miljoenen ongewenste spamberichten.

Het versturen van spamberichten is nog steeds niet illegaal in Rusland. De regering in Moskou is wel druk bezig om wetten te creëren die Russische internetgebruikers moeten beschermen tegen spam en malware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ook een manier om spam te bestrijden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-26T11:24:00.000Z Redactie Computable/PCM
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.