Huawei breidt securityprogramma internationaal uit

Dit artikel delen:

Huawei breidt zijn Cyber Security Skills Bridge Program uit naar het buitenland. Dit programma werd in België gelanceerd en volgens het Chinese bedrijf gemaakt om het tekort aan specialisten in cyberbeveiliging te verhelpen.

Het Cyber Security Skills Bridge Program is een Belgisch proefproject dat de samenwerking tussen de particuliere sector en universiteiten moet helpen versterken. Het pilootproject ging in januari 2022 in België van start en verwelkomde zes studenten voor een stage van enkele maanden waarin ze geconfronteerd werden met situaties, oefeningen en cyberbeveiligingsactiviteiten. Na België zal genoemd programma worden uitgebreid naar drie nieuwe landen: Italië, Finland en Duitsland.

Het bestek moet het topic en beroep op de agenda zetten bij jongeren. Want banen op het gebied van cyberbeveiliging zijn gevarieerd, klinkt het bij Huawei. ‘Ik hoor studenten vaak zeggen dat zij tijdens hun opleiding praktijkervaring missen, zij willen beter voorbereid zijn op de realiteit van het werkveld’, stelt Yoann Klein, senior cyber security advisor bij Huawei. ‘Meer dan in andere sectoren zijn vaardigheden hier net zo belangrijk als diploma's.’

Tekort

Het programma heeft ook de ambitie om het wereldwijde tekort aan specialisten in cyberbeveiliging aan te pakken. Geen eenvoudige opdracht. Uit een studie van Cybersecurity Ventures blijkt dat het aantal niet-ingevulde vacatures wereldwijd tussen 2013 en 2021 met 350 procent is toegenomen: van één naar 3,5 miljoen.

Dat tekort aan cyberbeveiligingsdeskundigen is geen nieuw fenomeen, het neemt al jarenlang toe. De belangrijkste reden hiervoor is de groeiende vraag in alle sectoren naar cyberbeveiligingsexperts. Of een securityprogramma met een handvol studenten hier veel verschil zal maken, is nog maar de vraag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-02T12:02:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.