Tinn Capital ziet brood in Portugese cyberbeveiliger

Dit artikel delen:

Tiin Capital heeft zich aangesloten bij de Series A-ronde, geleid door Iberis Capital en Semapa Next, in cybersecurity-startup Probely. Deze ronde heeft 7,7 miljoen opgeleverd, kapitaal dat wordt gebruikt voor de internationale uitbouw van het Portugese bedrijf. Probely heeft een oplossing ontwikkeld om geautomatiseerd kwetsbaarheden in websites, applicaties en api’s te identificeren.

De investering onderstreept de ambitie van Tiin (The Informal Investors Network) Capital om Europese computerbeveiligingsbedrijven met een schaalbaar en innovatief product actief te ondersteunen en wereldwijd te laten uitgroeien. Eerder al stak de kapitaalverschaffer in onder meer Codean, Brama Systems, Sweepatic, Arwin Collective en Fraud Dynamics.

Dankzij de investeringsronde kan Probely het team versterken met veertig extra medewerkers en zijn groeiplannen voortzetten, met name voor de Verenigde Staten. Naast TIIN Capital, Iberis Capital en Semapa Next sloten de huidige investeerders van het it-beveiligingsbedrijf, te weten Bright Pixel Capital (voorheen Sonae IM), Caixa Capital, Portugal Ventures en EDP Ventures, zich aan bij de investeringsronde.

De oprichters van Probely zijn ervaren applicatiebeveiligingsingenieurs die voorheen deel uitmaakten van het 'appsec'-team van Portugal Telecom. Daar ervoeren ze hoe problematisch het opschalen van applicatiebeveiligingstests was. Vervolgens bouwden ze Probely om softwareleveranciers te helpen hun marktintroductietijd te verkorten. De Web Vulnerability Scanner van Probely stelt computerbeveiligings- en devops-teams in staat om samen te werken aan het verminderen van beveiligingsrisico's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-14T18:05:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.