Cyberaanval Antwerpen en Touring trekt zware wissel

Dit artikel delen:

Zowel de Stad Antwerpen als pechverhelper Touring ondervinden ernstige gevolgen van de cyberaanvallen waar ze de voorbije dagen mee te maken hadden. Bij de Stad Antwerpen houden de problemen waarschijnlijk tot het einde van het jaar aan.

Bij Antwerpen is de schade aan de werking van de stedelijke administratie en politiediensten groot. Het informaticasysteem van de stad werd begin deze week getroffen door een cyberaanval. Onder meer de afspraak- en reservatiesystemen voor diverse diensten (loketten, politie, recyclageparken, sporthallen en culturele centra, bibliotheken, lage-emissiezone) werden en zijn tijdelijk onderbroken. Ook mailverkeer naar en van de stad loopt niet naar behoren. De stad geeft op een crisispagina een update van wat intussen wel al terug kan. Maar het zal tot het einde van dit jaar duren vooraleer bij de stad Antwerpen de situatie terug normaal is.

Intussen kreeg ook Touring af te rekenen met een cyberaanval. Hierdoor konden autobestuurders met pech de hulpdiensten van Touring de eerste uren niet telefonisch of per mail bereiken. Nadien ging het beter, maar moesten bellers vaak lang aan de lijn blijven. Mails naar de diensten en woordvoerder kwamen vorige week na enkele dagen gebounced terug. Ook bij Touring blijken de diensten nog steeds verstoord. ‘Door een technisch incident zijn wij momenteel moeilijk bereikbaar’, staat er al ruim een week vermeld op de contactpagina

Crimineel netwerk

Zowel bij Antwerpen als bij Touring is het onduidelijk van waar de aanvallen precies komen. Antwerpen spreekt in vage bewoordingen over een mogelijk crimineel netwerk achter de cyberaanval op het informaticasysteem. Bij Touring was de eerste reactie dat ze nooit contact hebben gehad met de daders van de cyberaanval op hun diensten, en dat er ook geen losgeld is geëist.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-12-08T12:31:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.