Bèta van Internet Explorer 7 eerder gelanceerd

Dit artikel delen:

Een week eerder dan verwacht bracht Microsoft gisteren de eerste bètaversie uit van Internet Explorer 7. De nieuwe browser is geschikt voor Windows Vista en Windows XP SP2. Helaas maakt Microsoft de eerste versie van de nieuwe browser niet publiekelijk beschikbaar en kunnen alleen geselecteerde testers de browser downloaden.

Eerder kondigde Microsoft aan dat Internet Explorer 7 (IE7) alleen beschikbaar zou zijn voor gebruikers van Longhorn (nu Windows Vista geheten). Inmiddels is daar Windows XP mét SP2 aan toegevoegd. De softwaregigant concludeerde namelijk dat versie 6 van zijn browser een te groot beveiligingsrisico was geworden.

IE7 heeft het langverwachte tabbed browsing, één van de populairste functionaliteiten in zijn grote rivaal Firefox. Ook nieuw in IE7 is een zoekveld in de toolbar waarmee niet alleen gezocht kan worden met MSN Search maar ook met AOL Search, Ask Jeeves, Google en Yahoo! Search. Gebruikers van IE7 krijgen eindelijk ook ingebouwde ondersteuning voor rss-feeds. Hiermee kunnen ze rss-content direct binnenhalen en lezen in de browser.

Microsoft heeft verklaard dat de tweede bètaversie van de browser ingebouwde beveiliging zal krijgen tegen phishing-aanvallen. Deze beveiliging zal ongeveer hetzelfde zijn als die in AOL’s Netscape 8 browser.

Gebruikers moeten overstappen naar Windows Vista als ze alle nieuwe functionaliteiten willen gebruiken. De meeste functionaliteiten zullen ook beschikbaar zijn voor gebruikers van Windows XP SP2. Microsoft wil nog niet bekendmaken wanneer de eindversie van de nieuwe browser klaar moet zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-28T10:39:00.000Z Redactie Computable/PCM