XS4All en EDRI starten petitie tegen bewaarplicht

Internetaanbieder XS4All en privacy-organisatie European Digital Rights (EDRI) starten een Europese campagne, inclusief een petitie, tegen de bewaarplicht voor verkeersgegevens van internetgebruikers. Het startschot wordt vandaag gegeven tijdens de opening van het hackersfestival 'What The Hack' in Boxtel.

XS4All en EDRI zien geen nut in en noodzaak voor de bewaarplicht. Bovendien is er door de opstellers van het voorstel nog geen grondige kostenanalyse gemaakt, redeneren de tegenstanders. Providers zullen met hoge kosten worden geconfronteerd die ze, volgens XS4All en EDRI, wel moeten doorberekenen aan hun klanten.

XS4ALL en EDRI vinden de bewaarplicht een “disproportionele en onaanvaardbare inbreuk op de privacy van de 450 miljoen inwoners van de Europese Unie.” De kosten voor het uitvoeren van de maatregel halen geld weg bij investeringen in innovatie, privacy en veiligheid, aldus de organisaties.

Via een speciale website kunnen Europeanen een petitie tegen de bewaarplicht tekeken. De handtekeningen worden daarna aangeboden aan de Europese Comissie en het Europees Parlement.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat is de url van deze website?

ik vind de bewaarplicht onaanvaardbare inbreuk op de privacy van iedermens

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-28T11:48:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.