Hackers beschuldigen Cisco van doofpotpraktijken

Dit artikel delen:

Hackers beschuldigen Cisco van doofpotpraktijken. De netwerkleverancier zou berichten over lekken in zijn producten onderdrukken. Cisco diende samen met Internet Security Systems (ISS) een verzoek in bij de organisatorgs van beveiligingsconferentie Black Hat voor een spreekverbod voor Michael Lynn.

Het spreekverbod is door ISS-onderzoeker Lynn omzeild door op te stappen bij dat beveiligingsbedrijf. Lynn liet tijdens zijn Black Hat-presentatie zien hoe een netwerkaanval mogelijk is via een lek in Cisco's routerbesturingssysteem IOS (Internetwork Operating System).

 

Cisco gaat er prat op dat zijn routers een groot deel van de infrastructuur van het internet vormen. Volgens Lynn kan een zware aanval middels het door hem ontdekte lek grote gevolgen hebben voor het Internet.

Lynn vertelde het publiek dat hij zijn baan bij ISS op heeft opgezegd, zodat hij de presentatie aan het publiek kon laten zien. Experts op de bijeenkomst zeggen dat het lek ook gerapporteerd is aan Cisco en dat het in een recente IOS-update is gerepareerd.

Cisco probeert nu te voorkomen dat Lynn er verder over praat. “Wij proberen ons eigendom te bewaken”, aldus een woordvoerder van Cisco. ISS en het onderzoekersteam besloot maandag om de presentatie niet door te laten gaan, omdat deze nog niet af was. Lynn nam echter woensdagmorgen ontslag en presenteerde toch.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-28T12:33:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.