Gratis webruimte huisvest hackers

Dit artikel delen:

Hackers gebruiken steeds vaker gratis webruimte, bedoeld voor homepages en foto-albums, voor het bewaren en faciliteren van kwaadaardige software. Dat stelt Internet-beveiligingsfirma Websense.

Volgens Dan Hubbard, onderzoekers bij Websens, is er in de eerste twee weken van juli meer kwaadaardige software aangetroffen dan in mei en juni samen. Sommige van de sites waar kwaadaardige software vandaan komt, verbloemen zich als legitieme websites, anderen bestaan zo kort dat ze moeilijk te achterhalen zijn.

Toch zijn deze websites volgens, James Turner, veiligheidsanalist bij Frost en Sullivan in Australië, niet het grootste gevaar op het gebied van kwaadaardige software. Hij denkt dat het echte gevaar komt van bestaande, heimelijk overgenomen computers (zombies).

“"Natuurlijk is er veel gratis webruimte op het net beschikbaar, maar je kunt hetzelfde bereiken als je 10.000 computers hebt overgenomen,” aldus Turner. Volgens hem is het ook niet altijd mogelijk om automatisch - en dus op grote schaal - gratis webruimte te verkrijgen, omdat veel websites voor de aanmelding gebruik maken van een plaatje met cijfers dat gebruikers moeten overtypen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-28T14:09:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.