CWI’er Van Dijk geëerd om encryptie-onderzoek

Dit artikel delen:

CWI-professor Marten van Dijk heeft de Edward J. McCluskey Technical Achievement Award gewonnen voor zijn bijdragen aan 'oblivious and encrypted computation'. De prijs is ingesteld door de IEEE Computer Society, de wereldwijde organisatie van computer- en ict-professionals.

Van Dijk heeft meer dan twintig jaar onderzoekservaring op het gebied van de beveiliging van computerberekeningen (secure computation). Het gaat om studies in de academische wereld, onder meer voor de prestigieuze MIT- en UConn-universiteiten in de VS. Ook voerde hij studies uit in opdracht van de onderzoeksafdelingen van techconcern Philips en ict-beveiliger en encryptiespecialist RSA.

De prijs die Van Dijk nu ontvangt is een oeuvreprijs. Hij ontving eerder al prijzen voor specifieke onderzoeken zoals in 2022 de Intel Test of Time Award voor het team dat het concept van 'secure containers' introduceerde. Dat wordt tegenwoordig op grote schaal gebruikt in zogenoemde trusted execution environments (tee's), zoals de Intel SGX-processor.

Op het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) leidt Van Dijk de onderzoeksgroep Computer Security. Ook is hij bijzonder hoogleraar secure & intelligent computing aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en onderzoeksprofessor aan de Universiteit van Connecticut (Uconn).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-20T11:00:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.