EZK werkt aan cyberoefening niet-vitale bedrijven

Dit artikel delen:

Het Digital Trust Center, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken & Klimaat (EZK), werkt aan een cyberoefening voor niet-vitale bedrijven. De training moet die bedrijven weerbaarder maken tegen cyberaanvallen. Binnen de zogenoemde vitale sectoren als de overheid en de zorg bestaan al gemeenschappelijke cyberoefeningen.

Het plan voor een cyberoefening voor het mkb staat in een brief waarin minister Micky Adriaansens van EZK een update geeft over de voortgang van het Digital Trust Center (DTC). Naar aanleiding van een eerdere motie van Kamerlid Queeny Rajkowski (VVD) bevestigt de minister dat brancheorganisaties en regionale partners een structurele agenda ontwikkelen met daarin cyberoefeningen die specifiek gericht zijn op niet-vitale bedrijven.

In een eerste stap worden de behoeften binnen het mkb en het huidige aanbod van cyberoefeningen in kaart gebracht. Dat gaat via een ‘flitspeiling’ onder mkb’ers. Op 14 maart vindt in samenwerking met VNO-NCW een sessie met brancheorganisaties plaats. Daarnaast volgen er gesprekken met verschillende aanbieders van cyberoefeningen. Op basis van die uitkomsten worden vervolgstappen genomen.

Keurmerk

Ook wordt er gewerkt aan een keurmerk voor ict-leveranciers om mkb’ers beter te ondersteunen bij het vormen van hun cybersecuritybeleid. In de brief deelt minister Adriaansens verder cijfers over al dan niet behaalde doelstellingen van het DTC en de voortgang van de geplande integratie van het DTC, het CSIRT voor digitale diensten (CSIRT-DSP) en het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-24T11:50:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.