FBI stelt onderzoek in naar ontdekker Cisco-gat

Dit artikel delen:

De FBI stelt een onderzoek in naar beveiligingsonderzoeker Michael Lynn. Lynns advocaat Jennifer Granick zegt dit van de FBI gehoord te hebben. De FBI heeft het bericht ontkend noch bevestigd.

De FBI zou onderzoeken of Lynn de wet heeft overtreden door bedrijfgeheimen openbaar te maken. Het nieuws kwam net nadat Lynn een overeenkomst had getekend met Cisco en zijn voormalig werkgever Internet Security Systems (ISS). Lynn wordt vrijgesteld van burgerlijke aansprakelijkheid. In ruil hiervoor moet Lynn een kopie van zijn bestanden aan Cisco en ISS overhandigen. Ook mag Lynn niet meer over het lek praten.

Lynn liet tijdens zijn presentatie op de Black Hat 2005-conferentie in Las Vegas zien hoe een netwerkaanval mogelijk is via een lek in Cisco’s routerbesturingssysteem IOS (Internetwork Operating System). ISS en Cisco hadden de dag ervoor besloten de presentatie niet door te laten gaan. Door ontslag te nemen bij ISS probeerde Lynn dat besluit te omzeilen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-01T12:22:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.