Financiële crimefighter IFFC gaat op in Security Delta

Dit artikel delen:

De Haagse stichting Institute For Financial Crime (IFFC) zet zijn activiteiten vanaf januari 2024 voort onder de vlag van Security Delta (HSD). Hierdoor maken ze een gezamenlijke vuist tegen financiële en economische criminaliteit, zoals fraude, corruptie, witwassen en ondermijning, melden de twee organisaties.

IFFC zal ophouden te bestaan als zelfstandige stichting en de activiteiten worden geïntegreerd binnen HSD. De samenvoeging moet zorgen voor een breder en sterker fundament voor initiatieven die dergelijke criminaliteit bestrijden, meldt IFFC-voorzitter Adriaan van Dorp. Hij neemt plaats in de raad van advies van HSD. Operationeel directeur bij IFFC Tina Colls-Vagnholm blijft haar taken voortzetten binnen HSD.

Veiligheidscluster

HSD noemt zichzelf het Nederlandse veiligheidscluster. Ruim 275 bedrijven, overheidsorganisaties en kennisinstellingen werken sinds 2013 samen aan de veiligheid van de digitaliserende samenleving. Zij delen hun kennis en werken samen aan veiligheidsoplossingen. De organisatie is gevestigd in Den Haag en heette tot 2021 The Hague Security Delta. Dit verklaar de H in de nog steeds gehanteerde afkorting HSD.

Het IFFC initieert en stimuleert onderzoek over financiële integriteit en veiligheid ten behoeve van de bestrijding van financieel economische criminaliteit (fec). Thema's als cybersecurity, ict, data science en compliance komen daarbij vaak aan de orde. De stichting is eveneens in Den Haag gevestigd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-29T17:24:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.