Duitse isp blokkeert toegang tot website FFII

Dit artikel delen:

De website van de pressiegroep FFII, bekend van de strijd tegen softwarepatenten in de Europese Unie, is voorlopig niet bereikbaar. Teamware, de Duitse internet service provider (isp) heeft de site uit angst voor een rechtszaak uit de lucht gehaald.

De FFII (Foundation for a Free Information Infrastructure) uitte op haar website kritiek op het patentenbeleid van het Duitse softwarebedrijf Nutzwerk. Het softwarebedrijf vond de beweringen in het artikel onjuist en sleepte FFII voor de rechter.

Deze stelde Nutzwerk in het gelijk; de FFII moest een aantal kritische opmerkingen over Nutzwerk van de website verwijderen. Nutzwerk stapte naar Teamware toen FFII dat niet meteen deed. De isp blokkeerde vervolgens de toegang tot de site door de DNS-gegevens van ffii.org te verwijderen.

De FFII heeft inmiddels een andere host gevonden. Het duurt enkele dagen voordat de verhuizing van de DNS-server is voltooid. De FFII wil niet zeggen of de informatie over Nutzwerk na de verhuizing zal zijn aangepast.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-04T11:50:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.