Spam vervuilt minder mail, maar wordt gevaarlijker

Dit artikel delen:

Het aantal virusmails en aanvallen op de beveiliging is in de eerste helft van dit jaar gestegen met 50 procent. Het aandeel van spam in alle mail is juist gedaald met 16 procent.

Dit blijkt uit cijfers van de IBM Global Business Security Index. Het onderzoek telt in de eerste helft van dit jaar 237 miljoen aanvallen op de beveiliging. Het doelwit was in de meeste gevallen de overheid: meer dan 54 miljoen aanvallen. Fabrikanten kwamen op een tweede plaats met 36 miljoen aanvallen, gevolgd door financiële instellingen op de derde plaats met 34 miljoen aanvallen.

Het aantal spammails daalt; in januari van dit jaar besloeg spam 83 procent van alle mail. In juni was dat percentage gedaald tot 67 procent. IBM constateert het afgelopen half jaar 35 miljoen ‘phishing attacks’. Volgens het onderzoek zit het gevaar vooral in de ’spear phishing’. Daarmee doelt IBM op gecoördineerde aanvallen die tot doel hebben om belangrijke gegevens te verzamelen.

De IBM Global Business Security Index is een onderzoek dat maandelijks potentiële bedreigingen voor netwerkbeveiliging inschat, meet en analyseert. Dit gebeurt aan de hand van data en informatie van veiligheidsmedewerkers van IBM en een half miljoen computers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-05T08:10:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.