Opta gaat spammers harder aanpakken

Dit artikel delen:

De OPTA zal eerder een onderzoek starten naar de verzender van een spambericht als veel consumenten het bericht aanstootgevend vinden. Dat blijkt uit het boete- en handhavingsbeleid van de Opta dat deze week is gepubliceerd.

Volgens Webwereld erkent de Opta dat het niet mogelijk is om naar aanleiding van elke spamklacht op te treden. Daarom heeft de telecomwaakhond een aantal criteria opgesteld om de ernst van de overtreding vast te stellen.

Spamberichten waarover veel klachten komen, zullen eerder tot een onderzoek leiden. Ook spammers die vaak in herhaling treden, kunnen op bovengemiddelde aandacht van de Opta rekenen.

Als een spammer zijn identiteit via ’meer geavanceerde methoden’ probeert te verhullen, is dat volgens de OPTA eveneens een ’verzwarende factor’. Als voorbeeld noemt de toezichthouder het gebruik van zombiecomputers bij het verzenden van spam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-05T10:09:00.000Z Rian van Heur


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.