Adobe biedt patch voor beveiligingsgat Acrobat Reader

Dit artikel delen:

Adobe biedt een patch voor een beveiligingsgat in zijn veelgebruikte, gratis Acrobat Reader. Het gat is ook aanwezig in de Acrobat-applicatie, die bepaald niet gratis is. Het gat stelt kwaadwillenden in staat middels een speciaal gemaakt PDF-bestand een pc over te nemen.

Het gat maakt namelijk een buffer overflow mogelijk. Indien kwaadwillenden een gebruiker zover krijgen zo'n 'kwaadaardig' PDF-document te open, crash Acrobat of de Reader en kan er andere, kwaadaardige code uitgevoerd worden op de doelcomputer.

 

Adobe laat weten dat deze fout aanwezig is in de diverse uitvoeringen van zijn Acrobat-software. Het gat betreft dus Windows, Linux, Solaris en het Mac OS. Nieuwe versies van de applicaties staan reeds online en huidige gebruikers kunnen vanuit hun programma updaten.

 

Krakers hebben het de laatste tijd steeds vaker gemunt op applicaties. Eerder waren al programma's van Veritas, Real en Apple het doelwit. De gratis Acrobat Reader is naar schatting aanwezig op 90 procent van alle pc's. Beveiligingsexperts, waaronder het Amerikaanse CERT (Computer Emergency Response Team), achten de fout kritiek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-22T11:29:00.000Z Jasper Bakker


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.