Internetaanbieders: 'Bewaarplicht onnodig'

Dit artikel delen:

De ISPO (internet service provider overleg) roept de leden van de Tweede Kamer, het Europees Parlement en de Europese Commissie op om niet akkoord te gaan met de bewaarplicht voor verkeersgegevens.

Morgen vergadert de JBZ-commissie (de commissie van de ministeries Justitie en Binnenlandse Zaken die zich onder meer met de bewaarplicht bezighoudt, red.) met minister Donner van Justitie over de bewaarplicht van verkeersgegevens. Later deze week (op 8 en 9 september) vergaderen de Europese ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken over het onderwerp in het Britse Newcastle.

 

De ministers sturen aan op een bindend kaderbesluit voor een bewaarplicht. Daarnaast is ook de Europese Commissie bezig met een eigen richtlijnvoorstel dat op 21 september officieel wordt gepresenteerd.

 

De ISPO is een overleg van grote en kleine internet service providers (ISP's) in Nederland. Deze ISP's uiten drie bezwaren tegen de bewaarplicht verkeersgegevens. Ten eerste is het nut en de noodzaak van de bewaarplicht nog steeds niet aangetoond. Daarnaast worden de kosten van een bewaarplicht volgens het voorstel van de JBZ-raad niet vergoed. Het richtlijnvoorstel voorziet wel in een vergoeding van alle extra kosten die met de bewaarplicht gemoeid zijn. Ten derde is het nog steeds onvoldoende duidelijk welke gegevens over internetgebruik de internetaanbieders moeten gaan bewaren.

 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-05T13:47:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.