Zakelijke draadloze netwerken nog steeds onveilig

Dit artikel delen:

De beveiliging van zakelijke draadloze netwerken (wlan's) blijkt nog steeds flink te wensen over te laten. Dat blijkt uit onderzoek van Dimension Data.

Zo'n 60 procent van de bedrijven heeft zijn draadloze netwerk beveiligd, maar 80 procent daarvan gebruikt voor die beveiliging standaard WEP-encryptie (wired equivalent privacy), die door hackers eenvoudig te kraken is.

 

Dimension Data voerde voor de derde keer een 'wardrive' uit, waarin op bedrijventerreinen niet-beveiligde wlan's werden gelokaliseerd. Opvallende andere conclusie uit het onderzoek is dat het aantal draadloze netwerkn nog steeds sterk stijgt. Op dit moment heeft zo'n 70 procent van de Nederlandse ondernemingen een wlan, schat de leverancier van netwerk- en telefonieapparatuur.

 

Toch is er veel verbeterd op het gebied van wlan-beveiliging. Tijdens het eerste onderzoek dat in 2002 plaatsvond bleek meer dan de helft van de draadloze netwerken niet of onvoldoende beveiligd. Ook in het tweede onderzoek bleek slechts een klein deel van de bedrijven zijn netwerk te beveiligen. Het onderzoek dat deze zomer werd gehouden wijst uit dat inmiddels 60 procent van de zakelijke draadloze netwerken is beveiligd.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-07T08:23:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.