Leger des Heils doelwit phishing-aanval

Dit artikel delen:

Het Leger des Heils is doelwit van een nieuwe phishing-aanval. Dat meldt Websense Security Labs.

Internetgebruikers ontvangen een e-mail die statistieken geeft over het Leger des Heils. De e-mail vraagt donaties voor de slachtoffers van de orkaan Katrina. De lezer kan vervolgens doorklikken naar een website waar een donatie gedaan kan worden. Daar moet hij persoonlijke informatie en zijn naw-gegevens invullen.

Eerder deze maand werden ook AOL-gebruikers slachtoffer van een phishing aanval. Uit het Internet Security Threat Rapport van Symantec bleek deze maand al dat phishing aanvallen steeds gerichter worden. Ook groeide het aantal phishingberichten naar 2,99 miljoen per dag naar 5,70 miljoen aanvallen per dag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

wat is een phishing aanval

Een phishing aanval is een poging van internetcriminelen om mensen op te lichten. De criminelen deden zich in dit geval voor alsof ze het leger des heils waren die mailtjes stuurde naar willekeurige mensen. In zo'n mailtje werd om een donatie gevraagd voor slachtoffers van Katrina. Om te kunnen doneren werden mensen in het mailtje doorverwezen naar een nep website van het leger des heils maar die site was in werkelijkheid van de criminelen. Als mensen via die site geld doneerden (bv. met hun credit card) dachten ze dat ze geld aan het leger des heils gaven voor slachtofferhulp maar in werkelijkheid ging hun geld naar de criminelen.
In internetjargon heet het dat het leger des heils doelwit is van phishing (naar geld vissen) maar in werkelijkheid zijn de mensen die er in tuinen doelwit van zo'n "aanval". Alleen de goede naam van het leger des heils wordt hierdoor ten onrechte besmeurd maar voor de rest wordt het leger des heils helemaal niet "aangevallen" maar de mensen die die nepmailtjes krijgen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-28T12:15:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.