Kerio schrapt Personal Firewall voor bedrijfsproducten

Dit artikel delen:

Kerio Technologies schrapt eind dit jaar zijn Personal Firewall ten gunste van zijn bedrijfsproducten Mailserver en Winroute Firewall.

De softwareproducent verklaart dat het zich wil concentreren op de ontwikkeling van zijn zakelijke producten. Kerio kiest hiermee een tegengestelde koers aan die van Checkpoint, die enige tijd terug juist de persoonlijke firewall ZoneAlarm kocht. Checkpoint-cto Gregor Freund, voorheen ceo van ZoneLabs, verklaart dat het consumentenproducent juist veel informatie over dreigingen oplevert, die benut wordt voor de zakelijke producten.

 

De Benelux-distributeur, zakelijk isp BIT, bevestigt dat Kerio met ingang van 31 december stopt met de ontwikkeling en verkoop van de Personal Firewall. De abonnementen zijn vanaf eind vorige maand niet meer te verlengen.

 

In september dit jaar stopte Kerio al met zijn Server Firewall, voor Windows-servers. Ook hier was de officiële verklaring dat Kerio zich wil concentreren op zijn Mailserver-applicatie. De Server Firewall is eind 2004 geïntroduceerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-13T11:18:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.