Driekwart bedrijfsnetwerken kwetsbaar voor DNS-aanval

Dit artikel delen:

Ruim driekwart van alle zakelijke netwerken is kwetsbaar voor een DNS pharming aanval. Dat blijkt uit onderzoek van The Measurement Factory in samenwerking met Infoblox.

Het onderzoek vond plaats onder ruim 1,4 miljoen DNS-servers (Domain Name System) wereldwijd. Het bestond uit een aantal vragen die nauwkeurig ontworpen waren om vast te stellen wat de relatieve kwetsbaarheid is van elke DNS-server.

Van de Internet name-servers is 84 procent kwetsbaar voor een pharming-aanval. Andere machines vertonen ook beveiligings- en installatiegerelateerde kwetsbaarheden.

 

Het meeste verrassende resultaat van het onderzoek is volgens The Measurement Factory het feit dat 75 tot 84 procent van de DNS-servers recursieve naamdiensten leveren aan willekeurige verzoeken op internet. Dit is een vorm van naamsbepaling die een name-server kan eisen om verzoeken om te leiden naar een andere name-server. Volgens The Measurement Factory moet deze dienst uitsluitend werken voor een beperkte lijst van bekende, vertrouwde aanvragers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-26T15:22:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.