FTC ronselt Microsoft voor jacht op zombie-pc's

Dit artikel delen:

De Amerikaanse Federal Trade Commission heeft een belangrijke medestander verkregen in zijn bestrijding van zombie-pc's. Windows-producent Microsoft verleent steun aan de informatiecampagne om eindgebruikers voor te lichten over spyware, Trojans en andere malware.

De FTC heeft midden dit jaar een breed, internationaal initiatief aangekondigd om zombie-pc's aan te pakken. Het had daarbij de hulp ingeroepen van overheidsinstanties en internet-providers en riep laatstgenoemden op dergelijke gekaapte computers af te sluiten. Uit onderzoek van Computable bleek echter dat Nederlandse organisatie nog van niets wisten; de FTC had hun nog niet op de hoogte gesteld van de 'samenwerking'.

 

Microsoft heeft hiervoor al enkele 'honey pot'-pc's ingezet en bestudeert die expres kwetsbare - en dus allang besmette - machines. Dergelijke zombies worden geronseld voor uitgebreide netwerken van gekaapte pc's die dienen voor malafide praktijken als massale, gedistribueerde spamverzendingen, ddos-aanvallen (distributed denial of service) en phishing-pogingen. De onlangs opgepakte drie Nederlandse hackers worden beschuldigd van het runnen van een dergelijk zombie-netwerk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mensen informeren over spyware, ... Zolang het maar niet is zoals hier in België, waar de overheid subsidies geeft aan Gynette. Een initiatief waarbij studenten gratis aan mensen moeten vertellen dat hun pc onveilig is. Vervolgens mag de student de computerproblemen niet oplossen. Hij mag alleen het advies: "Ga naar de winkel" meegeven.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-28T09:49:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.