ASC publiceert nieuwe definities voor adware

Dit artikel delen:

De Anti-Spyware Coalitie (ASC) publiceerde gisteren nieuwe standaardregels voor het signaleren en beschermen tegen adware.

De groep verbeterde ook de definitie van spyware, diein juli van dit jaar al gepubliceerd werd. De regels delen de ernst van spyware en adware in op verschillende niveau’s. De installatie van programma’s zonder toestemming van de gebruiker, het onderscheppen van e-mail en instant messaging-gesprekken, het zorgen voor storingen in concurrende programma’s en het laten zien van advertenties zonder het programma bekend te maken, wordt gezien als hoog risico.

Het veranderen van de startpagina van een bowser is een gemiddeld risico. Dataprogramma’s gebruiken om cookies te verzamelen wordt gezien als een laag risico.

De ASC werd begin dit jaar opgericht door antivirus-leverancier Symentec. Bij ASC zijn leveranciers van antivirusprogramma’s en consumenten aangesloten, waaronder MCAfee. Doel van het samenwerkingsverband is consumenten en ondernemingen bij te staan in de strijd tegen spyware en andere PUP’s.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-10-28T10:37:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.