Microsoft lobbiet voor Amerikaanse privacy-wetgeving

Dit artikel delen:

Microsoft lobbiet bij het Amerikaanse Congres voor nieuwe nationale privacy-wetgeving. De Windows-producent pleit voor actie door het Congres om een wirwar aan wetten in de diverse staten te voorkomen.

Tot op heden zijn de individuele staten ieder voor zich bezig met privacy-wetgeving. Dit zou grotere bedrijven dwingen zich aan verschillende wetten en richtlijnen te houden betreffende het vergaren, opslaan, gebruiken en onthullen van persoonsgegevens.

 

Microsoft stelt dat er dus een behoefte is aan een federale wet hiervoor. Het bedrijf argumenteert dat zo'n nationale wet gegevensbewaarders moet verplichten consumenten te informeren over grote wijzigingen in hun privacy-beleid, maar ook over eventuele datadiefstal of andersoortig verlies dat de privacy in gevaar kan brengen. Verder zouden consumenten een beperkt recht hebben de over hun vergaarde informatie bij bedrijven in te zien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-07T16:34:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.