Regering Australië pakt zombies aan samen met isp's

Dit artikel delen:

De Autralische overheid heeft vijf internet service providers ingezet om zogenaamde "zombiecomputers" te traceren. Zombiecomputers worden gebruikt om spam te verzenden of denial-of-service (ddos) aanvallen mee uit voeren.

De vijf isp’s doen mee aan het Australian Internet Security Initiative (AISI). Het project draait de eerste drie maanden als proef bij de Australian Communication and Media Authority (ACMA). De manager van het anti-spamteam van ACMA Anthony Wing zei tegen nieuwssite ZDNet dat er een applicatie gebouwd is die dergelijke zombiecomputers kan traceren.

De applicatie spoort de ip-adressen op die voor illegale doeleinden worden gebruikt. De vijf meewerkende isp’s ontvangen een lijst van de ip-adressen die bij hun klanten horen. De isp is dan verantwoordelijk om met deze klanten contact op te nemen. Als de eindgebruiker geen maatregelen neemt, mag de isp de gebruiker de toegang tot het netwerk ontzeggen, zegt de ACMA in een verklaring.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-11-08T12:14:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.