SAP lanceert apps voor logistiek en maakindustrie

Bedrijfssoftwarleverancier SAP brengt drie nieuwe applicaties voor het SAP Hana Cloud Platform op de markt die gericht zijn op de logistieke sector en de maakindustrie. Het gaat om SAP Predictive Maintenance & Service, SAP Manufacturing Execution en SAP Connected Logistics. De software voorspelt mogelijke uitval van machines, biedt real time inzicht van productieprocessen en koppelt verschillende vervoersstromen in de logistieke planning.

Met SAP Predictive Maintenance & Service kunnen organisaties uitval van machines in fabrieken voorkomen. Dankzij data uit connected sensoren kan de oplossing voorspellen waar en wanneer storingen gaan plaatsvinden. Hierdoor kunnen technici onderhoudswerkzaamheden inplannen en uitvoeren, nog voordat de problemen plaatsvinden. Met de mobiele app SAP AR Service Technician en een 'smart glass'-device kunnen ze bovendien automatisch door het systeem gegenereerde onderhouds- of reparatiewerkzaamheden handsfree verwerken en afvinken.

SAP Manufacturing Execution versie 15.0 biedt real time inzicht in fabricageprocessen. Dankzij de 'helikopterview' over deze processen kunnen organisaties deze processen optimaliseren en beter op elkaar afstemmen. De nieuwste versie draait op het SAP Hana Cloud Platform en biedt bovendien een verbeterde gebruikservaring en ondersteuning voor mobiele apparaten.

Voor de logistieke sector heeft SAP de oplossing SAP Connected Logistics ontwikkeld. Hiermee krijgen organisaties real time inzicht in alle logistieke processen van transportknooppunten, zoals havens of warenhuizen. Het verbetert de communicatie tussen alle betrokken partijen. Zo kan vracht die via schepen binnenkomt bijvoorbeeld worden afgestemd op de vrachtwagens die het verder vervoeren. De software integreert met de backends van bestaande logistieke systemen.

SAP Hana

SAP: 'De wereld om ons heen wordt steeds meer 'connected'. Niet alleen servers, desktops en mobiele apparaten 'praten' met elkaar, maar steeds meer entiteiten krijgen een ip-adres. Bedrijven kunnen van die ontwikkeling profiteren door hun assets te voorzien van connected sensoren. Door die data te verzamelen op het SAP Hana Cloud Platform krijgen zij real time inzicht en kunnen ze dankzij predictive analytics voorspellingen doen en daarop anticiperen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-11-17T10:35:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.