TomTom meldt mijlpaal in vlootbeheer

TomTom Telematics, onderdeel van navigatieleverancier TomTom, meldt dat in Europa 500.000 voertuigen zijn uitgerust met vlootbeheersoftware Webfleet, dat geleverd wordt als software as a service (SaaS). Volgens het bedrijf gaat het om een Europese mijlpaal van het aantal voertuigen dat gebruikt maakt van fleetmanagementsoftware van één leverancier,

De software biedt de mogelijkheid om voertuigen real-time te volgen en rij-informatie en rapportages over wagenparkprestaties te vergaren. Jeroen Groenendijk, sales director Benelux & Nordic voor TomTom Telematics, vertelt dat het bedrijf de afgelopen jaren is gegroeid in een consoliderende Europese markt.

'TomTom Telematics dat zelf in 2014 Fleetlogic inlijfde, zag grote spelers binnen de transportwereld telematica-specialisten inlijven. Zo kocht transportbedrijf Lisandra het bedrijf Tracker en nam leverancier van remsystemen en smeermiddelen, Wapco, het bedrijf Transix over.' 

TomTom levert in de Benelux aan transportbedrijven als Euser en Albert (de bezorgdienst van supermarktketen Albert Heijn). Ook zijn de service-monteurs van printconcern Xerox en JC Deceaux, bedrijf voor buitenreclame, uitgerust met de software.

Ortec

De leverancier van telematica-oplossingen heeft samenwerkingen opgezet met verschillende software- en hardwareleveranciers zoals Ortec (planning), Salesforce.com (crm) en Ericsson (hardware).

Alle systemen en klantdata worden beheerd op eigen servers die gehost worden in Duitsland en de VS. Het gaat om zo'n zeshonderd miljoen berichten en GPS-posities die dagelijks via de systemen worden verzonden.

Om chauffeurs nog meer informatie te bieden, heeft implementatiepartner CGI onlangs zijn ArcGIS GeoEvent Extension for Server van Esri geintegreerd in de Webfleet-applicatie van TomTom

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-07-13T11:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.