CLX Logistics haalt band met Kewill aan

Dit artikel delen:

Kewill, de Britse leverancier van software voor ketenbeheer, heeft een contract gesloten met CLX Logistics. Deze Amerikaanse logistiek dienstverlener neemt de Kewill Forwarding-software af die zorgt voor de naleving van de regelgeving rond het vervoersproces en voor de financiële afhandeling. Uiteindelijk moet dit leiden tot een hogere betrouwbaarheid van de vervoersketen en een verbetering van de klantenservice. CLX beschouwt Kewill als een strategische partner op technologiegebied.

CLX Logistics is een wereldwijd opererende logistieke dienstverlener die onder andere werkt in de chemische industrie. Het Europees hoofdkantoor bevindt zich in Eindhoven. Het bedrijf was op zoek naar een oplossing die de dagelijkse operationele processen zou verbeteren, met meer controlepunten en inzicht in het vervoersproces.

Kewill Forwarding voorziet CLX Logistics van functies voor het naleven van douane- en handelsregelgeving die van cruciaal belang zijn om chemische goederen op de juiste manier te vervoeren. Door de rapportage- en track & trace-mogelijkheden en het inzicht in het vervoersproces, sluit de oplossing goed aan bij deze werkzaamheden van CLX Logistics.

IBM Sterling TMS en Bleckmann

Beide partijen werkten al langer met elkaar, nadat Kewill in oktober 2014 IBM Sterling TMS overnam. CLX Logistics was jarenlang gebruiker en wederverkoper van dit IBM-systeem voor de transportsector. De logistieke dienstverlener heeft naar aanleiding van de overname met Kewill een strategische samenwerking gesloten.

Begin juli kondigde Kewill aan dat het een zogeheten bonded warehouse-oplossing mag leveren aan Bleckmann, voorheen TNT Fashion. Deze Nederlandse aanbieder van logistieke diensten aan de modesector gebruikt de software bij het automatiseren van douaneaangiften.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-08-18T10:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.