Koning opent distributiecentrum Wehkamp

Koning Willem-Alexander opent vandaag het volledig geautomatiseerde distributiecentrum van Wehkamp in Zwolle. Het nieuwe magazijn heeft 35.000 vierkante meter vloeroppervlak en kan maximaal 196.000 producten per dag verwerken.

Wehkamp startte in het najaar van 2013 met de bouw van het nieuwe distributiecentrum op logistiek bedrijvenpark Hessenpoort bij Zwolle. In het voorjaar van 2015 was de bouw klaar en kon er in fases verhuisd worden van het distributiecentrum in Maurik naar het nieuwe magazijn in Zwolle.

Dozen vouwen, artikelen uit de schappen halen en de verpakking op maat maken en dichtvouwen wordt allemaal automatisch uitgevoerd in het nieuwe distributiecentrum. De maximale verwerking van het systeem is 196.000 producten per dag, wat neerkomt op 61 miljoen items per jaar. In het systeem is ruimte om vier miljoen artikelen op te slaan.

Knapp automatiseert distributie Wehkamp

Vanuit de groei die Wehkamp doormaakte als succesvolle webshop ontstond de noodzaak om na te denken over het effect van ontwikkelingen als e-commerce en de verandering in consumentgedrag. Dit resulteerde in een aantal nieuwe doelstellingen waarin klantbeleving en dienstverlening aanzienlijk moesten worden verbeterd en de efficiëntie in de waardeketen moest worden verhoogd. Om deze doelen te behalen werden niet alleen systemen vernieuwd, maar is er gekozen om een volledig nieuw magazijn te bouwen. Warehouse-specialist Knapp ondersteunde Wehkamp hierbij. De transformatie die ict hierin moest doormaken is te lezen in de zomerse uitgave van het Computable magazine.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hallo, Ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren met de service van wehkamp. Ze doen het niet onaardig maar vaak zie je na een overname een terugval. ik bekijk alleen maar de review sites zoals http://reviewspot.nl/wehkamp of http://ervaringenmet.nl/wehkamp-reviews. Daar barst het vaak van de wat mindere beoordelingen.

Ach ik wens ze in ieder geval veel succes. ik koop toch wel bij de wehkamp ;-0.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-23T09:17:00.000Z Annemiek Sprado


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.