Kewill-baas Farell klaart klus en vertrekt

Dit artikel delen:
Stokje doorgeven

Bob (Robert) Farrell draagt het directeursstokje bij Kewill per direct over aan Doug Braun. Farrell bouwde in de afgelopen drie jaar de Britse leverancier van softwaretoepassingen voor logistieke dienstverleners, verladers en douanes, opnieuw op, na de overname door investeerder Francisco Partners. Zijn opvolger Braun, die topman was bij distributiesoftwareleverancier International Business Systems (IBS), moet de verdere internationale groei van Kewill gaan vormgeven.

Kewill was beursgenoteerd, maar werd na de overname door Francisco Partners in 2012 weer een privaat bedrijf. Farrell werd aangetrokken om dit proces te begeleiden, het softwarebedrijf weer autonoom te laten groeien en om een aantal overnames te doen. Zo nam Kewill in 2013 Four Soft over, een Indiase ontwikkelaar en verkoper van automatiseringsoplossingen voor logistieke dienstverleners, winkelketens en fabrikanten. In oktober 2014 nam Kewill Sterling TMS over, een IBM-systeem voor de transportsector.

Om het managementteam verder te versterken, is Jim Hoefflin benoemd tot 'president' en operationeel directeur. Hoefflin gaf eerder leiding aan Empower Software Solutions, een dienstverlener op het gebied van software voor personeelszaken.

Zowel de nieuwe topman Doug Braun als Hoefflin kennen elkaar van RedPrairie, waarin Francisco Partners eveneens investeerde. In 2012 fuseerde deze leverancier van ketenbeheersoftware met branchegenoot JDA Software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-10-07T17:50:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.