PostNL en Montapacking koppelen logistiek

Middelgrote webshop levert in één dag door koppeling

PostNL

Fulfilmentbedrijf Montapacking gaat ervoor zorgen dat PostNL de bestellingen voor middelgrote webshops (vijfhonderd orders of meer per dag) op dezelfde dag kan bezorgen bij klanten. Dit is volgens het fulfilmentbedrijf een belangrijke manier om de grote webshops bij te houden. Om van de bezorgservice gebruik te maken, moeten webshops bij zowel PostNL als bij Montapacking klant zijn.

PostNL biedt al de mogelijkheid om bestellingen op dezelfde dag te leveren (same day delivery). Een landelijke dekking van dezelfde dag bestellen en leveren is een kostbare aangelegenheid en was daarom alleen voor grote partijen weggelegd. Voor de middelgrote webshops (vanaf vijfhonderd bestellingen per dag) is fulfilmentbedrijf Montapacking nu een samenwerking aangegaan met PostNL. Dit is volgens de commercieel directeur van PostNL Pakketten Benelux, Carlos Mendes Aguiar, een belangrijke stap omdat webshops, die meer bezorgopties aanbieden, sneller groeien. Ook Montapacking-directeur Edwin van der Ham denkt dat dit de positie van de webshops versterkt ten opzichte van de grote partijen als Bol.com, Wehkamp en Coolblue.

Montapacking heeft meer dan driehonderd klanten en kan daarom een financiële korting geven. Hierdoor kunnen ook middelgrote webshops de nieuwe bezorgoptie gebruiken. Het bedrijf biedt verschillende bezorgopties naast de Same Day Delivery-optie, zoals zondagbezorging; avondbezorging; bezorging op een afhaalpunt en bezorging op dezelfde dag. Het bedrijf is niet de enige PostNL-partner die van deze bezorgdienst nu mogelijk maakt. Wel is dit een fulfilment-bedrijf dat zich richt op kleinere webshops, wat deze samenwerking voor PostNL dus ook interessant maakt. 

Koppeling

Voor deze samenwerking is het logistieke platform van Montapacking, E-Vision, gekoppeld aan de PostNL Customer Interaction Framework (CIF)-webservice. Deze koppeling is nodig, zodat informatie over het pakket tussen de twee bedrijven kan worden uitgewisseld. Van der Ham: ‘Wij melden een nieuw Same Day Delivery-pakket via de webservice van PostNL aan. PostNL reageert via deze webservice op deze melding met de data die E-Vision weer nodig heeft om een label te maken voor de bestelling.’

De bezorgservice is vanaf maandag beschikbaar voor middelgrote webshops die klant zijn bij beide bedrijven. Met de bezorgdienst bieden de twee bedrijven landelijke dekking. Als een bestelling voor 12.00 uur wordt geplaatst, wordt deze dezelfde dag nog bezorgd. Bestellingen van 12:00 uur tot 24:00 uur worden de volgende dag bij de klant aangeleverd. Dekbed-discounter.nl is de eerste webshop die van de samenwerking gebruik maakt. Ceo Niels Verwij legt uit dat de webshop vandaag is begonnen met testen. Naar verwachting kunnen de eerste bestellingen via de nieuwe bezorgoptie dinsdag worden geplaatst. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-22T10:29:00.000Z Birgit Bunt


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.