Batenburg krijgt Bellt Consultancy in handen

Overname handen schudden

De Rotterdamse technisch dienstverlener Batenburg neemt Bellt Consultancy uit Zeist over per 1 november. Bellt is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van de automatisering van productieprocessen. Het is niet bekend welk bedrag er met de overname gemoeid is. Wel is bekend dat de overname deels wordt gefinancierd uit eigen middelen, aangevuld met externe financiering.

Ralph van den Broek, ceo van Batenburg Techniek: ‘Bellt vormt een goede invulling van de strategie van Batenburg Techniek, die gericht is op het verder uitbouwen van specialistische kennis. Met deze overname voegen wij nieuwe technologieën en ervaring toe aan ons portfolio en krijgen wij een entree in nieuwe markten als de (petro)chemie en de farmaceutische industrie.’ 

Bellt

De verwachte jaaromzet van Bellt voor 2016 bedraagt dertien miljoen euro. Bij de onderneming werken ruim tachtig mensen. Het bedrijf is ook actief in België en Spanje. 

Bellt gaat een belangrijk deel uitmaken van de divisie Batenburg Industriële Automatisering. Deze divisie is actief in de industrie, infrastructuur en tuinbouw en concentreert zich vooral op het ontwerpen en beheren van efficiënte en veilige besturingssystemen voor machine- en productielijnen. Onder de divisie vallen de bedrijven Beenen, JB Systems, Industrial Automation Services en Hoogendoorn Growth Management (tuinbouw). De omzet van de divisie in 2015 bedroeg 44,2 miljoen euro. De totale omzet van Batenburg Techniek in 2015 was 133,1 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-07T11:31:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.