Computable Journaal: ICT en disruptive logistics

ICT & Logistiek 2016

Scannen

Bekijk het Computable-videoverslag van de beurs ICT & Logistiek 2016 in de Jaarbeurs Utrecht. De beurs had dit jaar ‘disruptive logistics’ als thema.

Aan het woord komt René de Jong van TomTom Telematics. Hij vertelt over driver terminals waaraan bestuurders eigen apps kunnen toevoegen. De apparaten kunnen ook rijdstijladvies geven.

René Knapen van Automatiseringsbedrijf Transport & Automotive Network Systems (Tans), stelt dat planners normaliter werken met drie verschillende schermen. Eén scherm geeft aan waar de auto’s zich bevinden, een tweede waar de zendingen zijn en een derde scherm voorziet in file-informatie. ‘Wij bieden nu alle informatie op één kaart, waardoor we de planner kunnen ondersteunen in zijn of haar werkzaamheden.’

Michiel Haarman van het Neutraal Logistiek InformatiePlatform, stelt dat het Internet of Things een grote rol gaat spelen in de logistiek, bijvoorbeeld door het plaatsen van sensoren in containers. Ook voorspelt hij nieuwe businessmodellen door de invoering van het IoT in de logistieke sector.

Haarman is overigens initiatiefnemer van het iShare-project, dat streeft naar een afsprakenstelsel om tot een uniforme manier van identificatie, authenticatie en autorisatie van data te komen in de logistieke sector. 

Computable Journaal: ICT & Logistiek

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-07T10:36:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.