Technische Unie gebruikt Descartes voor wagenpark

Technische Unie, groothandel in technische-installatiematerialen voor bouw, installatie en industrie, gebruikt sinds kort de Descartes-oplossingen voor het monitoren en optimaliseren van zijn afleverprocessen. De oplossing bestaat uit een on demand SaaS-oplossing die de productiviteit moet verbeteren.

‘Een van onze belangrijkste doelen is het leveren van service aan onze klanten door orders nauwkeurig en op tijd te leveren’, zegt Henk Tol, manager distribution bij Technische Unie Nederland. ‘De geïntegreerde routing- en mobiele oplossing van Descartes helpt ons tegemoet te komen aan de afspraken met klanten en maakt ons wagenpark, onze chauffeurs en onze planners productiever.’

De geïntegreerde oplossing ondersteunt het volledige logistieke beheerproces van rittenplanning, uitvoering en prestatiemeting. De oplossing helpt klanten volgens Descartes om hun wagenpark beter te benutten. Met de oplossing zijn de responssnelheid en de productiviteit van distributieactiviteiten continu te optimaliseren door de beste routes te creëren, geplande en werkelijke leveringsprestaties te monitoren en uitzonderingen beter te beheren, aldus de SaaS-aanbieder.

Optimalisatie

Technische Unie is een onderdeel van het Franse logistieke familiebedrijf Sonepar. Dit bedrijf is in 1969 opgericht en biedt werk aan veertigduizend mensen in 41 landen. Sonepar telt 2600 vestigingen.

Descartes biedt on demand SaaS-oplossingen onder meer voor de logistieke sector. Klanten kunnen de modulaire, cloud-based oplossingen gebruiken om leveringen te plannen, te sturen, te volgen en te meten. Ook kunnen zij vrachten plannen, toewijzen en uitvoeren, transportfacturen opstellen, controleren en betalen, wereldwijde handelsdata bekijken, douane- en beveiligingsdocumenten voor import en export archiveren, en verschillende andere logistieke processen uitvoeren. Het hoofdkantoor van Descartes is gevestigd in Waterloo, Canada, en de organisatie heeft kantoren en partners wereldwijd. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-08T08:56:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.