MBCF begeleidt Duitse verkoop BNS aan MHP

Overname handen schudden

Financieel adviesbureau MBCF uit Amstelveen heeft een begeleidende rol gespeeld bij de verkoop van het Duitse softwarebedrijf BNS aan MHP Software. MBCF adviseerde de verkopende eigenaren van BNS: de Oostenrijkse investeringsmaatschappij Dreyer Ventures en algemeen directeur Patrick Wallinger. Het is voor MBCF de vierde internationale it-transactie in elf maanden.

De Duitse leverancier van transportmanagementsoftware BNS is actief in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het in 1995 opgerichte bedrijf uit Düsseldorf werd in 2008 gekocht door de Oostenrijkse investeringsmaatschappij Dreyer Ventures en ondernemer/investeerder Patrick Wallinger. Die hebben hun aandelen nu van de hand gedaan aan MHP Software.

Dit is een onderdeel van MHP Solution Group, een automatiseerder voor de logistieke keten met activiteiten in Duitsland, Oostenrijk en Spanje. De software- en hardwaregroep kwam in 2016 in handen van de Duitse investeringsmaatschappij Elvaston Capital.

MBCF sprak met geïnteresseerde overnamekandidaten uit Europa en Noord-Amerika. Daaruit kwam de MHP Group uit Neustadt am Rübenberge als beste kandidaat naar voren. Volgens Wallinger, die ook algemeen directeur was van BNS, is het bureau als adviserende partij aangetrokken vanwege de kennis op het gebied van de internationale software- en it-dienstenmarkt.

  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-29T09:21:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.