Managed hosting door True

Medipoint verbetert logistiek met Sigmax en Panasonic

 

supply chain

Medipoint, een aanbieder van zorg- en welzijnsproducten, vernieuwt zijn logistieke platform. Op softwaregebied gebruikt de Utrechtse organisatie de Field Mobility Suite van Sigmax, een ict-leverancier uit Enschede. Daarnaast zijn in totaal 120 Panasonic handhelds in gebruik genomen voor de chauffeurs.

Medipoint, onderdeel van het Utrechtse Medux, beschikt over thuiszorgwinkels en online webshop. Het wil via een nieuw logistiek platform zijn dienstverlening verbeteren. Daarnaast stelt het de organisatie in staat om te anticiperen op nieuwe technologieën en de e-commerce-trend.

Voor de software koos Medipoint voor de Field Mobility Suite van Sigmax. Dit softwarepakket is gekoppeld aan het erp- en plansysteem. Het voorziet chauffeurs realtime van informatie, zoals de volgorde van de orders en de optimale route.

Daarnaast beschikken de chauffeurs over handhelds van Panasonic. ‘Tijdens het keuzeproces zijn verschillende toestellen door de chauffeurs getest op het terrein. Op basis van hun feedback werd uiteindelijk gekozen voor de Panasonic FZ-N1’, vertelt Onno de Heij, projectmanager bij Medux.

‘De Panasonic handheld sluit het beste aan op de eisen’, vervolgt hij. ‘Zo beschikt deze over een gekantelde barcode- en QR-codescanner, camera, 4g en gps. Daarnaast kan de handheld in de voertuigen worden ingebouwd aan de hand van een speciaal ontworpen voertuigdocking.’

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6227850). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.