Managed hosting door True

Reisplannerapp Tranzer krijgt Europese prijs

De Tranzer-app

De ov-app Tranzer is bekroond met een Europese prijs voor 'Best Smart City Initiative'. De award is uitgereikt tijdens de internationale openbaarvoerbeurs Transport Ticketing Global in Londen. De nieuwe app maakt het mogelijk om te reizen met trein, tram en bus via elke smartphone zonder dat er een ov-chipkaart aan te pas komt. Tranzer is met name bedoeld voor mensen die incidenteel met het openbaar vervoer gaan.

Via Tranzer kunnen reizigers een complete reis samenstellen en in één keer betalen. De jury prees de app, die afgelopen december in Nederland werd gelanceerd, voor het innovatieve concept, het gebruikersgemak en de beste gebruikerservaring.

De vervoerders NS, Connexxion, RET en EBS doen er inmiddels aan mee. Tranzer wil ook uitbreiden buiten de Nederlandse grenzen, door samen te werken met LeasePlan, Transdev en KLM. 

Paul Rooijmans en Sanneke Mulderink van Data-Lab in Amersfoort hebben Tranzer opgezet. Zij zijn vereerd met de prijs. 'We laten zien hoe 'mobility as a service' de reiziger bedient en hem of haar van deur tot deur brengt', is hun reactie. 

In de categorie ‘Smart City Initiative’ waren naast Tranzer nog drie andere genomineerden: de Las Vegas Monorail Company, PlanBookTicket van TAO Orleans Metropole, Keolis en de bedrijven Kisio en Masabi, en de Romanian Smart City and Mobility Association. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Vacatures bij NS

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-30T13:53:00.000Z Christel Tuin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.