Rotterdam Airport kiest zelfrijdend bagagesysteem

Dit artikel delen:

Rotterdam The Hague Aiport gaat een nieuwe babage-afhandelingsysteem invoeren met autonoom rijdende wagentjes. Het gaat om Fleet van de Veghelse leverancier van transportsystemen Vanderlande.

Volgens Vanderlande gaat het om het eerste bagageafhandelingssysteem ter wereld dat is gebaseerd op autonome-voertuigentechnologie. Elk karretje vervoert één stuk bagage en bepaalt zelf de optimale route door de luchthaven.

De luchthaven heeft tot doel gesteld om met het nieuwe systeem de flexibiliteit, efficiëntie, kwaliteit en ergonomie van bagage-afhandeling te verbeteren. Het Fleet-bagageafhandelingssysteem wordt volgens een nieuw ‘as a service’-bedrijfsmodel door Vanderlande geleverd.

In september 2018 moet het systeem draaien. In eerste instantie gaat het om een proef met een aantal karren, dat later mogelijk wordt uitgebreid. Van de overeenkomst zijn geen financiële details bekendgemaakt. 

Toyota

Vanderlande ontwikkelt en produceert logistieke systemen voor onder meer bagageafhandeling op luchthavens en transport in distributiecentra. Het maakt ook de meer traditionele bagagebanden. Voor innovatieve toepassingen ontwikkelt het onder andere oplossingen rondom autonoom vervoer, rfid-tags en navigatie.

De bagageafhandelingssystemen van Vanderlande verplaatsen 10,1 miljoen stuks bagage per dag en draaien in zeshonderd luchthavens, waaronder dertien van de twintig grootste luchthavens ter wereld. Vanderlande is in 2017 overgenomen door het Japanse Toyota Industries.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-23T10:19:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.