TomTom levert verkeersinfo aan BMW en Rolls Royce

Beurswaarde stijgt weer na eerdere koersdaling door autodeal Google

Navigatiedienstverlener TomTom gaat verkeersinformatie, online routing en diensten rond elektrische voertuigen verzorgen voor de BMW Group. Hieronder vallen BMW, Mini en Rolls-Royce. De deal is bekendgemaakt tijdens de Paris Motor Show.

TomTom Traffic levert bestuurders live updates over aankomend verkeer en vertragingen om hen te informeren en de totale reistijd te verkorten. TomTom’s online routetechnologie gebruikt op cloud gebaseerd verwerkingsvermogen om alternatieve routes te sturen naar het ingebouwde navigatiesysteem. De dienst rond elektrische auto’s, de zogenaamde ‘Electric Vehicle Service’ geeft bestuurders informatie over de afstand die zij kunnen reizen met hun voertuig voordat de accu leeg raakt. Daarnaast plant de service de meest efficiënte route naar een laadpunt onderweg dat geschikt is voor hun voertuig en op het juiste moment beschikbaar is.

Verkoop Telematics-divise door concurrentie Google

Het nieuws van de deal met BMW Group volgt kort na het bericht dat de navigatiedienstverlener van plan is om de Telematics-divisie van de hand te doen. Deze tak van TomTom houdt zich onder meer bezig met voertuigvolgsystemen. Volgens de onderneming was er de afgelopen tijd vanuit verschillende kanten interesse in Telematics, dat vorig jaar goed was voor een omzet van ruim 162 miljoen euro. De verkoop heeft wellicht van doen met de beursval halverwege september. Deze zou veroorzaakt zijn door het nieuws dat Nissan, Renault en Mitsubishi het Android-systeem van Google gaan inbouwen in hun dashboards. De deal met BMW heeft overigens weer geleid tot betere cijfers op de beurs.

ICT & Logistiek 2018

Op 7 en 8 november vindt de 2018-editie plaats van vakbeurs ICT & Logistiek in de Jaarbeurs in Utrecht. Centraal thema is Connected Logistics. Volgens de organisatie biedt de huidige digitale transformatie de logistieke sector ongekende mogelijkheden door verbindingen - connecties - tussen leveranciers, afnemers, mensen en systemen. Registreren kan via de site.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-04T10:11:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.