Slim transport via data centraal bij Ict & Logistiek

distributiecentrum

We moeten in het wegtransport sneller, zuiniger en efficiënter organiseren. Dat kan als we leren om slimmer te rijden. Alleen dan kunnen we de emissiedoelen halen, de congestie reduceren en de schaarse chauffeurs optimaal inzetten. Vakbeurs Ict & Logistiek toont op 5, 6 en 7 november oplossingen voor een slimmere organisatie van transport- en distributieactiviteiten. Een ding staat vast: de logistieke sector zal meer moeten doen met beschikbare data.

Wat kunnen er gedaan worden om alle uitdagingen binnen de logistiek het hoofd te bieden? Nog beter plannen, luidt het eerste deel van het antwoord. Veel transportplanners moeten nog altijd vertrouwen op hun inzicht en ervaring in plaats van algoritmes en machine learning. Een slimme planningstool neemt niet alleen werk uit handen, maar levert ook een goede, dynamische planning met minder uren, minder kilometers en dus minder CO2-uitstoot op. Een planning die voldoet aan alle restricties en betrouwbaar is door gebruik van data over weersverwachtingen en verkeersdrukte. Fleet-managementsystemen met modules voor rijstijl-analyses, data uit boordcomputers en motormanagementsystemen kunnen nauwkeurig brandstofverbruik in kaart brengen.

Een en ander staat centraal tijdens de Vakbeurs Ict & Logistiek die op 5,6 en 7 november plaatsvindt in Jaarbeurs Utrecht. Naast het overkoepelende thema Smart Logistics besteden zowel exposanten als het inhoudelijk programma aandacht aan de subthema's big data & analytics, sales & operations planning, transport & distributie, warehouse automation en supply chain management. Onder de sprekers bevinden zich bedrijven als HelloFresh, iShare, Slimstock, Solventure en Portbase. Gratis aanmelden voor de beurs kan via de site.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-03T11:39:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.